CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, 20 May 2011

Praktikal iza*

salam Kota Bharu..........
maaf sume agak lambat mengupdate kehidupan baru di KWSP...
sonoknye bace cite korang...
macam2 yang korang dapat dan KENA buat kan...
hope korang pon hepi2 je kat tempat baru k....
iza kat sini dengan suhailah n tikah....tapi kami lain2 floor...
hari pertama iza kat sini sangat sangat tension...
kenapa? sbbnya sampai ke tengah hari kami xde keje...
tambah2 lagi, hari pertama lagi kami da dapat gambaran penyelia kami...
dush! berangin kus kus sikit...tapi smpai hari ni iza masih selamat...heee
sntiasa ingat pesan dr ummul..."be humble"
waktu petang baru la kami diasingkan...
suhailah di seksyen perkhidmatan, tikah seksyen penguatkuasaan,
dan iza di seksyen caruman/kewangan...
iza jgak dilantik AJK yang mnyediakan laporan akt. cawangan...
setakat ni baru 1 laporan y da dipublish kat website kwsp...
bangga seeeyysss full name...haha
tmbh2 kitorang kat sini banyak taklimat...
taklimat2 ni xde kaitan ngan KWSP pon...
saje sebagai majlis pkongsian ilmu...
so stiap taklimat tu la iza kna buat laporan...ces poyo je rasa...
dalam klas dlu xpnah pon serabut mncatat nota macam...
setakat mggu ke3 ni da 4 laporan y da iza buat....

minggu ke2 mula agak busy...
ada sekali iza kena buat minit mesy...rasa macam nak pengsan...
rupa minit mesyuarat pun iza xpnah tgok...siyes xreti...
dgn muka blurrnya iza tanya pegawai kat sebelah,
"minit mesy tu guano?" kahkahkah
tapi malang,
xpaham sepatah haram pun dorang bincang pasal apa...
nasib baik pegawai kat sebelah tu pn buat minit mesy sama....heeee
minggu ni jgak iza diberi tugas baru...
agak bkaitan dengan maths...
iza kena buat analisa laporan bulanan cawangan pastu buat statistik...
fuh! skang baru siap 1 seksyen dari 4seksyen....

minggu ke3 plak, agak bes...
banyak benda baru y iza dapat wat...
antaranya iza dapat pegi ke agen2 bank cawangan KB...
dan minggu ni iza dibawa ke public bank...
siyes tertarik dengan pbincangan dorang...
macam2 isu y timbul dan iza rasa da bertambah sikit ilmu pasal KWSP...
next week maybe ke maybank plak.................
y mnariknya satu lagi,
semua wakil public bank dari seluruh negeri kelntn y hadir....
minggu ni iza kena jadi PA...
biasala praktikal student keje ganti tempat orang je...
nasib baik bos ok aritu, siap boleh senyum lagi...
pelik pon ada sbb sbelum ni kemain lagi susah nak nampak gigi...
dah tu umur area 30 an....HAHAHAHA

k la takat tu je la dulu ok...
papepun gud luck to all

gambar iza satu je eaaa...
cukup la tok korang lepas rindu...eheeeee
maklumla skang ni iza da xde geng y gila lensa cam korang...
hukhukhuk cedeyh heh nak amek gamba sdiri....
ini bangunn pejabat...ni pon iza dapat dari slide projek iza...

0 MenGarut:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...