CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, 30 April 2011

++Pie+dOuble U+ti+si++

Salam

Mlm nie faz nk cter psl pnglaman g psta buku..wlaupun da abez bljr, tp nk g gak,,nk tgk pe laa yg bez nye pesta bku tahun nie..
mulanya, x plan pn nak g ari sab2, mula2 ingtkan nak g ari kames, tp x jd,,sO cncel kOt nk g tahun nie..klO g ari sabtu, cnfrm org kt sne mcm ulat, penOh dan x de tmpt nak bernafas..tp akhrnye akk sedare faz nk g sne bli bku tOk anak die..alang2 tuh, tOmpang sekaki je laaa


jalan g pwtc tuh xyh ckp laa..klO x jem, bkn pwtc laa nme nye. wlaupun kitorg g da lewat, tp ttp rmai..oh gucci...nsb bek parking sng..msuk je pwtc, trus crik tOng oksigen..perh!! RAMAI...mcm de kOnsert maher zain je..xpew2..mule2 g crik bOoth karangkraf..bersesak2...aisey..da nk ttp laa plk,,dngn kelajuan yg ada, kami trus rembat bku yang nmpk mcm menarik n murah..niat ati nk bli nOvel alaf 21, tp aissshhh,,cm da bOhsan laa plk bli nOvel cintan cintun nie...trus x jdi bli..

next, g crik bku anak akk sedare..pusing pnye pusing, singgh bOoth inteam publishing, tgk cd jap..tbe2 trnmpk satu nOvel inspirasi remaja brtjuk Setanggi Kalbu Harraz..bce sinOpsis..ermmm bley tahan gak..trus rembat..x sah kan klO g bOOk fair x bli nOvel..alhmdulillah, dpt pOtongn hrga..yess!! i lOike..

de bbrpa peristwa yg agak geram...gini cter nye...
tgh berjalan2, di tahan oleh seOrg wanita..
" cik dak kawen? anak brape?"
"sy xde anak, sy xkawen ag"
"owh, bljr ag kew?"
"aah, bru je abez"
"amek kos pew? degree?"
"matematik"
"jdi cikgu laa ye"
"eh, xlaaa"
"gud luck"

brjalan lagi, kmudian ditahan oleh seorang lelaki
"mnx maaf. cik ke puan?"
"cik"
"owh" -dan lelaki itu trdiam
faz trus berlalu

berjalan lagi, dan ditegO oleh seOrg lelaki lagi
" excuse me, are married?"
"nOpe"
"student?"
"ya"
tersenyum da trus berlalu pergi

dr cter di atas, pe yg dpt disimpulkan???argh??garu pale, siap gtaw akk sedare..die gelak jew...ok, xmO kOmen pape...begitula pengalaman di pesta bku...yg bez nye dpt 6 baucer kt pOpeye..tp yg x bez nye, baucer tuh valid tOk 1hb jew...aiyakk..nk bg spe baucer tuh...spe maw??meh cni, kte g sme2..

Friday, 29 April 2011

++ Why??++

Salam

Saje nak share yg dibca di fesbuk. Berkongsi cerite utk bacaan pngunjung. cewwah
Adakah anda tahu mengapa cincin kahwin disarungkan di jari manis? 
Utk mngetahui dgn lebih lnjut, mari ikuti rencana ini:


Ikutkan langkah yang dituliskan dibawah ini.

1. Pertama, tunjukkan telapak tangan anda, jari tengah ditekuk ke dalam(rujuk gambar di atas)

2. Kemudian, 4 jari yang lain pertemukan hujungnya.

3.cube buka ibu jari anda, ibu jari menwakili orang tua, ibu jari boleh dibukakan??ini kerana semua manusia mengalami sakit dan mati. Dengan demikian orang tua kita akan meninggalkan kita suatu hari nanti.

4.Tutup kembali ibu jari anda, kemudian buka jari telunjuk anda, jari telunjuk mewakili kakak dan adik anda, mereke memiliki keluarga sendiri, sehingga mereka juga akan meninggalkan kita.

5.sekarang tutup kembali jari telunjuk anda, buka jari kelingking, yang mewakili anak2. cepat atau lambat anak2 juga akan meninggalkan kita.

6. selanjutnya, tutup jari kelingking anda, bukalah jari manis anda tempat dimana kita menaruh cincin perkawinan anda, anda akan rasa pelik dan heran kerana jari tersebut tak boleh dibuka. sebab jari manis mewakili suami dan istri, selama hidup anda dan pasangan anda akan terus melekat satu sama lain.tapi boleh buka..tapi tak la seluas bukaan yang lain... Cinta suami isteri kekal abadi. insyaAllah..

p/s:- sumber dari blog seorang sahabat 

Real love will stick together ever and forever

Thumb represent parents
Second finger represent brothers & sisters
Centre finger represent own self
Fourth finger represent your partner
Last finger represent your children 


p/s : Ini mungkin hanyalah kepercayaan masyarakat kita...tetapi kalau difikirkan memang 
ada logiknya....kasih suami isteri kekal abadi sehingga akhir hayat!

Moral of da stOry: jOm kawen cepat! :D

++bEranak++

Salam

Huwaaa, pg yg indah di rumah..pg yg pertama di rumah...huhu org len da lame blk, saya bru nk blk smlm..pe nak buat, syg sngt ngn ukm, berat ati nak tinggal..hehe 
rndu nye, bangun pg, dgr bunyi tv, bangun pg, dgr bunyi air kt dapo, dgr bunyi riuh rndh..
skrg,da lps sume rndu...
tp, yg x bez nye,  rse2nye, tyme awal2 dtg ukm dlu bwk 2 3 beg jew...tp blew nk blk uma, de lbey 10 beg, sjak ble plk beg2 saya beranak?? 
penuh separuh umah ngn brg2 sy jew..aishhhh...almari plk sume da penuh...wOw...kne bli almari baru nie...penin..penin...kne upah sOrg bibik tOk kmas barang nie...adOi...

pg nie, tgk nasi lemak kOpi O, de ashraf muslim (lepas rndu kt acap muslim, eh2 tunang org, x jdi rndu - nanges x berlagu hati ini,,,ewah3)
bbrapa hari ni, asyik mmpi prktikal jew...hri pertma tdo kt uma pn mmpi prktikal ag..
haaa, de satu mmpi bez...bngun2 je trOs ingt mmpi tuh..mmpi nie de kaitan dengan trah yg kol faz smlm..
begini kisahnya...
........
trah nk tnye psl bOrg lapOr diri, lps tuh, kitOrg (faz n len2, xingt muka) g blk trah tgk trah bru smpai dri kpg..tbe2, trah kte, die de antr rOh die td nk tnye psl bOrg lapOr diri..cuak sey..g tgk, btOl2 trah de 2...waaaa mcm tgk cter seram kt tv3, tp crik punya crik, x jmpe plk mne rOh die g, diOrg pn seru blk rOh tra, xdtg2 gak, siap de yg berpantun2 (gara2 bce pantun kt blOg org) tra ckp, abg die yang wat die jdi 2...hahahaha laz2, roh die msuk blk, seram tOl tgk de 2 trah dpn mata,..=.=!
(ini bkan cter lawak.....)

sblm smpai uma smlm, snggh tgk buah ati pengarang jantung faz..
si budak gemOk...
Didera...cara bdk gemOk mnx tOlong..memuncungkan mulutnya...

Seksi x bibir saya? auwww

hri nie, aktvt mengemas selOri brg yg telah brjya di bwa pulang...hiyaaaa', tidak rajin sggh...

Sekadar gambar hiasan. Nie  bukan barang saya.

smpai di sni dlu...tata

Wednesday, 27 April 2011

++cket jew++

Salam

Wah, nmpknye, rmai kengkawan yg da brsmngt nak g prktikal mggu dpn...
bagus2...de yang bli baju, kasut, beg baru...
de yang da print tok bku log, 
keep it up..
de yg start ari isnin kan, de gak yg start ari selase...
jgn tkut jgn gementar..
ingt pesanan dr ummul..
be humble, hardworking, and do ur bez...


-------wish-------

  • to all da 5, ganbate ok...jgn malas2, jgn curik tulang..klO de pape, update kt sini k..klO x, sOrg2 kne rOtan...!
  • to all math crew, selamat berprktikal...
  • to salwa sarmin, slmt berprktikal juga...klO dpt ikan, antr sket ye..hehe
  • to nurul syafiqah, wawawa bez nye da abez prktikal..sem dpn jumpe ag ye kt psta kOnvO, tgu pqah bgi bunga..hahaha
  • to mursyidah, cuti 4 bulan jgn simpan prOt..kje2!..:)
  • buat pembca...slmt bercuti (bg yg brcuti) dan slmt menempuh peperiksaan (bg yg bru nk exm) dan slmt berprktikal (bg yg prktikal) dan akhir skali..slmt maju jaya...


Monday, 25 April 2011

++tErakHir++


Salam

Masa begitu pantas berlalu. Bukan tidak pernah membayangkan detik perpisahan ini, namun bayangan tidak sama seperti merasainya secara realiti. Pada ketika ini, setiap detik terasa begitu berharga. 3 tahun bersama, bagaikan tidak pernah cukup. Baru semalam kita bergurau senda, baru smlm kta bermain bersama, baru smlm kita bercerita, baru semalam kita bergelak ketawa, baru smlm kte menOntOn berlima. Kini, semuanya bakal menjadi memOri buat kita. Menjadi kenangan ketika melangkah ke dunia dewasa. Agar bisa diceritakan pada anak cucu kita, kisah kita berlima ketika remaja.

Sahabat...
Setiap detik terindah bersama, akan ku abadikan dalam diari hidupku. Diari yang tidak bisa dipadamkan. Hanya yang terindah antara kita berlima. Terima kasih sahabat, kerana sudi mewarnakan kehidupan ini. semOga, secebis kenangan yang telah dicoretkan dalam diari ini, mampu menggubah sebuah senyuman di masa hadapan. Walau apapun terjadi, ikatan persahabatan antara kita takkan pernah terlerai. dOa kudusku akan sentiasa mengiringi perjalanan kehidupanmu di masa hadapan. semOga hanya terbaik untuk kita berlima.  

Detik-detik terakhir bersama.....


Bagaikan adik beradik
Bergurau senda dan bermanja
Bermain 
Bersahaja
Berseloka
Bergaya
Juadah terakhir kita berlima makan bersama....

Menu
Mereka
Kami
sebelum pulang...hampir kepada detik perpisahan itu...

Tersendiri
Lucu
Sesat
Pulang....
semOga perjlanan para sahabat, sntiasa dalam rahmatNya...pnjang umO, berjmpa lagi pada
 MAJLIS KONVOKESYEN UKM KE-39. 
Insya-Allah...

---------------Just fOr yOu--------------

Gambar terakhir mereka







sayang tidak memerlukan sebab, sayang tidak perlukan bicara, mahupun hadiah istimewa. sayang wujud di dalam hati. hanya hilang ketika nyawa dibawa pergi...

-SAYANG SELAMANYA-


Thursday, 21 April 2011

apOla haaa


Salam..

Wah, tahniah ol mathematicians ukm sesi 2008/2011 krn menghabiskan peperiksaan yg terakhir pd tghri hri tadi...pOk tgn utk diri masing2...bagus2..
tp entri kali nie adalah mengenai kegeraman...hOho,,,xde kne mengena ngan exam td pn...juz geram ngan segelintir rkyt mesia yang xpndai berbudi dan berbahasa...

Pernahkah anda???......

Nmpknye, iklan senyum, mesra, ckp lemah lmbut dlm tepOn, layan custOmer ngn baik yg berada di kaca televisyen hanyalah iklan utk tOntonan semata-mata..bkn nak kutuk, tp realiti..masyarakat malaysia tidak mmpu di'compare'kan dgn rkyt jepun...mari lihat situasi di bwh:

1) iklan jga kbrsihan, buang smpah di dlm tOng smpah. tp makin bnyk smpah di buang di luar tOng smpah. bukan sbb tOng smpah da penOh, tp sbb malas nak buka penutup tOng smpah...tettt~

universiti mana laa nie...aishh malu nye laa ha....

2) prgi mndptkan bOrg di sbuah kaunter,rak bOrg pd kaunter trsebut btOl2 di letakkan pada rak bOrg hdpn kaunter...tbe2 ditegur oleh seOrg pkerja di situ

pekerja: carik pe nie?
Minah: saya carik bOrg (-----)
pekerja: lain kali, xtahu tanye...tuh die bOrg yg awk nak (smbil menunjukkan himpunan kertas yang berada di belakang kerusinya...
Minah: %^$@*&)&%#

mcm da terbalik plk, pttnye, pkrja yg tnye custOmer..cth nye:" ye dik, bOleh akk bntu? adik nk crik bOrg ke? bOrg pew?"
manis skit bicara..sdp tinge mndgr...opkOs laa klO nk crik bOrg, tmpt yg akan dituju adlh rak bOrg tersbut..mne laa taw de plk bOrg yg disOrok2 blkg kusi...aisy...ni laa rkyt mesia...

3) nk antr surt, kmdn de prtnyaan..bOleh plk org yg dkt front desk ckp "iskh, penin laa" smbil buat muka x puas ati..

ni ag satu...dah kje kt frOnt desk, cnfrm la kne layan pelbagai soalan cstOmer,,,klO ase "penin" cube jwb mcm org yg berpelajaran, atau pn, nmpk cerdik sket...conth nye "maaf cik, sy akan rujuk balik prtnyaan cik..buat masa skrg, sy xpsti lagi"...nmpk bijak x? hUrm...inilah rkyt mesia.. bkn nak kutuk, tp da bnyk kali terkena...xkire muda tua gadis remaja cntik bergaya, yg pndai menjada tatasusila bila brhdpn dgn custOmer bOleh di hitung... klO de bOrg aduan psl pkrja kt situ, mmg da lame kOmplen,,,

x susah asenye nak snyum, dan bermulut manis..bkn kne kuar duit pn. ag dapat pahala bila wat org lain gembira, senang ati, selesa... xperlu nak tggi suara, nasib dpt org yg diam jew..klO dpt org yg mnjwb, melenting, pns baran, x psl2 org yg kje frOnt desk tuh kne blk...bru terdiam gamaknye...hOho...

buat rakan2 yg akan mnjalani prktikal...berprktikal lah dgn baik ye...wlaupun penat bkrja, jgn tnjukkan sngt kepenatan tuh...ag2 dilepaskan pd org len..iskh2 xbek2....apO slhnye buat baik pd org yg mmerlukan, Allah akan bls berganda2 kesenangan buat kita..InsyaAllah....

~ Senyum~

^____^

p/s-->sje nak pOst wat tatapan...



Tuesday, 19 April 2011

GOSIP GOSIP!

pesanan:::ini rentetan dr entry cik faz yang perahsan sebelum ni

tadi iza skodeng blog2 orang....
fiuuuu my hobi kooowt..dikala kebohsanan...
pastu zaaaaappppp!! tertengok tajuk neh,
"(GAMBAR) siapa bakal tunang Asyraf Muslim"....
eheh!
iza xsefanatik cik faz macam entry dia sebelum ni neh
(link sama.....HAHAHAHAHA...gaya mek yen!)
cuma saje nak show off.........
weeeeeeeekkkk

ish! sejak bile aku pandai bergosip neh??

eheeee blog dafive da bertukar jadik blog gosip la pulaaaaaakkk...
pisah~ pasni kompem blog ni kalahkan visitor beautiful nara plak..
(eheee tol x namanya? tanya tirah...
sebab dia yang suggest kat iza kalau nak bace gosip bace kat situ)

nak kenaiiii?
haaa ni lah diaa
nak baca lebih lanjut dan tengok lagi lagi dan lagi gambo,
klik sini
ok tatai sudah..........

Monday, 18 April 2011

++Jgn Nanges++

Salam

(Amaran: Post ini tiada kaitan dgn da 5, saje2 utk menghilangkan ketegangan huhu)

  • Jgn Nanges bila tahu esOk perbntangan viva, tp xready ag..
  • Jgn Nanges bila esOk de exam nuklear tp bnyak x bce ag
  • Jgn Nanges bila teringt pemeriksa viva garang2, x taw nnt diOrg tnye sOalan pew
  • Jgn Nanges ble teringt tggl smggu je lagi dOk ukm trchenta nie
  • Jgn Nanges ble nk tgglkan kwn2 yg da 3 tahun brsme
  • Jgn Nanges ble tgk brg selOri kt blk blOm pcking ag
  • Jgn Nanges ble tringt nak praktikal plk nie..dhla dpt sOrg2 kt situ, xde kwn plk
  • Jgn Nanges ble tringt exm falsafah yg lps..huwargh!
  • Jgn Nanges ble tringt exm isu yg akan dtg!
  • Jgn Nanges ble taw fitri yahya nak tunang bulan depan
  • Jgn Nanges ble taw acap muslim nk tunang minggu dpn dengan bdk ukm, kos math, dOk keramat!!!
Sila abaikan pOint yg akhir skali..entry kali nie mmg entry gOsip..hahaha..sjk ble blOg da 5 jd blOg gOsip???sjk pOst ini, dan akan dtg..wakakaka..uOls xtaw taw kan da 5 mmg kaki gOsip..hehehe sje nak gtaw gOsip trhngt utk smua pmbce blOk (ag2 matthematician) yg dOk gmntar wat preparatiOn viva sOk...acap (pngglan manja) @ashraf muslim da nak bertunang pd 23 april 2011 di keramat gOmbak..(eh, btul2 ps kter abeh exm kan, pndai acap plih tarikh). bg peminat@scrt admire 'ustaz amirul' nie, jgn nanges guling-guling ble taw acap da de curik atinya...(sentap ati ku--meraung!!!!)..mOh nk cter sket psl bkal tunang acap nie..gadis ni umO 22, org keramat..(ok, ni dusta blaka)..gadis tuh umO 23 thun, org gOmbk. skrg tgh prktikal kt osptal melaka as a dOctor..waaaa pndai acap plih doktor yee..die brknalan ngn gadis nie di sbuah klinik kwn die, yg dibuka 11 tahun lps (and acap baru jd share prtner kt klinik kwn die tuh). klinik perubatan islam..acap trpikat ngn kelembutan gadis nie, sedap mata memandang, bertudung, sOpan, ayu etc (jeles ati ku, sentap ag!!!) hahahaha die amek kptsn lamar gadis nie sbulan lps..n brtunang mgu dpn pd pkOl 11 pg, di gOmbak, n sepakat tOk wat prsmian klinik acap n kwn die, juga di gOmbk, pd trkh yg sme kOl 12..die jmput faz  sesiapa pn ley hdir mjls tunang die...n die ckp ag, mjls prtunangan tuh akan diadakan siaran langsung di tv9..jOm pakat tgk tunang acap (g tgk smbil bwk tisu, nk lap air mata...huwaaaaa)

Kuabadikan gmbr acap yg berada dalm hp ku (dusta semata ag)


-----sekian T.T--------

Sunday, 17 April 2011

reen punye teman!

hal0ooo..
update jap.haha
nk story mory sket..sket je taw!┌ (˘⌣˘) ┐


layan gmbr jela.ngeh3





saje nk letak gambar same!haha
(bg panjang sket.┌ (˘⌣˘) ┐)

anak2 kena dera!!
degil punye pasal kne ajar skit.haha
kejam gal~!

tp tgk cam diorang seron0k je dapat duk cenggitu
yela berjemur lps mndi.hehe
kesian pulak kne gntung kt tinga.T_T

dorg la peneman tdo mlm2
even ada yg esk pg tdo kt bwh.haha
pape pon ni sume org bagi!!! ada 1 lg taw!
mmg koleksi btol.hehe
thanx ea sape yg bg tuh!
xleh sebut disini
akan timbul kontrobesi.haha┌ (˘⌣˘) ┐

kpd yg bg nomu nomu saranghae!!!^^


p/s sy akan jaga diorg! <3<3<3




Saturday, 16 April 2011

++aYam+iTik++


Salam...

eNtry ni khas wat da 4 (psah, iza, reen, trah)
kisah kita slame hmpir 3 tahun...mOh nOk cte
(sje pOst, wat ilang stress study nie haaaa) sudi2 laaa mmbce ye kwn2...

sblm nk cter, kOrg kne SENYUM dlu..ok...
1
2
3
seeeeennnyyuuuuummmm,...
sebijik!!ha3
gOod2..cm tulaa,,
here we gO,,
kOrg ingt x ble 1st tyme kte brlima brkumpul? xingat!!!!?????iskh2, mula2, kte jmpe kt dpn surau, bwh dam..tyme tuh, kte wt bulatan, n tnye nme, asal mne, b4 nie mtrk pew...ingt x??

faz: nama saya norfazila. pggl faz. asal kl. dlu mtrk phg.
trah: nama, wan nur athirah wan zainudin, asal trganu,
psah: terengganu??ganu manO??
trah: setiu
psah: ore dOk besut..kto sekapung la..
reen: sya nur azreen, pgl reen, asal klntn.
iza: kelate???kt mnO?
reen: psir tumbOh..
iza: ore dOk kota baru..
psah: ore kito blakO laa nie...mace tOk cayO plOk..
faz: (pe mnde diorg ckp nie???)<-- dlm hati

begitula sketsa prtama kali kmi berlima ditemukan di bumi Allah ini. jika diperhatikan, kesian kat faz kan..terasa dipinggirkan, sebutir, sehabuk, sebiji, sebuah mnde pon x paham po bondo diorg ckp..kesian kan??lps prknaln tuh, faz snyap jew, x bnyk ckp pn,sbb xskmpg...(nanges laju2)..ag mmbuatkn faz x rapat ngn diOrg, ble faz sOrg je yg len blOk ngn diOrg..4-4 blOk sme..sO, diOrg slalu lepak tgk tv sme2, sOb4..sdey kan...ble diOrg kne pndah blOk, iza n psah blOk sme, reen plk ngn tra..faz sOrg2 ag..klO de grOupwOrk, faz la yg kne g blOk diOrg..sian ag..aduh...
1st Yr, len x muke?

kami mula rapat ble nek 2nd year..kan3...tyme tuh la kitOrg da start kua berlima same2, lepak sme2, shOping sme2, gOsip, makan, merayap, sume nye bersama...
2nd yr...
3tahun, mcm2 da kami lalui brsma, suka duka, gelak, ketawa, bangun, jatuh...semua penah kami rasai...and sjk brkawan ngn diOrg, faz da taw sket2 prktaan n ayat kelate...antaranya: oyak, kecek, tubik, kelik, gegeh, saing, bo, bakpo, guano, etc...
sjk da kwn ngn diOrg, faz lbey ske mggunakan prkataan kupas atau kOyak berbanding kOpek..hOhO,,dan lbey berhati2 mggunakan bbrapa prktaan lain..sbb da de pengalman stahun yg leps di kem BTN besut...citenye begini...

de kuliah mgrb. penceramah tuh org trganu. die ckp cmnie. " nak ckp bhs timur nie senang jew, awk semua tukar je huruf kt blkg tu dengan huruf e...contoh nye, makan, jd make.." owh, aah, senang je sna nye...ps2 die pn smbg ag.."ok, sy ckp prktaan, awk cube tukr erk".."tanam"..kami ramai2 menyebut "tane", pncramah tuh sbut "malam", kami semua sbut "male", pncramah sbut, "rambutan", kami smua sbut "rmbute", pnceramah sbut "mempelam" dan FAZ sOrg dengan semngat nye menyebut "mempele"..dan satu dwn diam..xsmpai sesaat, satu dewan gelak..pncrmh tuh ckp, klo g psr, klo nk bli buah mngga, sbut btul2, sma ada nk bli mempelam, atau buah pauh..jgn salah sbut OK!!! bermnggu lps tuh bru faz taw, npe diOrg gelak!..jahat!!!

papepOn, mmg epY ngan diOrg...hOhO, nk tgl kan mereka, sngt33333 sdey....bnyk gler kenangan terindah ngan diorg...siyes banyak...beribu2 gmbr kOt dlm fOlder faz...sngt bnyk...huwaaaa 






maw crite ag, tp sdey plak...nnt faz smbg ye...
yg penting...
faz SAYANG sangat sama kamu.....


++Spa+rEti++

Salam

B4 cter pnjg lebO, mOh kte lihat sedUtan pOst trah pda 15 April 2011 yg lalu:

Yup!!! ce tengOk, de prkataan C-fOod Spagetti...
ohhO,,,kt mne kitOrg bli spagetti yg cdap dan lazat itu??
mOh tgk gmbr strusnye:

Spagetti

cdap kan? ala2 spagetti secret recepi g2...
itulah spagetti yg terhasil, hasil masakan da five...
hOho...
cite nye bermula begini..(ce citer, ce cite)

Pabila kami memikirkan xtvt strusnya utk dibuat, sprti bese, idea makan2 mnjdi idea utama. Kali ini, organizer nye adalah cik trah @ kakak yg bek, dan cik reen...kahsammida uOls,,
jOm melawat cm mne da 5 berperang di 'dapo' untuk menyiapkan spagetti mereka...

1) Gunakan sOs yg enak lagi lazat, sOs campbell (btOl x eja nie?)

2)Sediakan bahan2 yang diperlukan untuk memasak
Bawang Merah dan bawang putih secukup rasa

Ayam (udang dan sotong tiada dlm gambar)

Bahan2 dan peralatan memasak!!!

here we go~~~
Dah ckup bahan2 murid2 skalian??mOh cikgu nak tunjuk cam manO nak msOk spa-xreti spagetti nie...mula2, rebuskan spageti tuh. kmudian tumiskan bawang putih dan bwg besO didlm minyak yg panas..cenggini yee-->
oPPs, xde gmbr tumis bwg laa plk...
ps2 msukkan sotOng, ayam, udang...gOreng shgga masak yee...kmudian, msukkan sOs spageti, tgu shingga mendidih dan sdia di makan...
Gorengan ayam, udang, dan sotOng

lihat pd sOs yg dimasak, sila abaikan pinggan yg telah licin itu ye..
Akhirnye, hidangkan masakan anda...tadaaaa~
Saje nak post gmbr yg sme 2x..haha
Akhirnya, tamat suda sesi masak2 dan makan2 da 5...giler kenyang uOls,,pergh, smpai tgk spageti pn da x lalu..chinca...mmg bez..ke'bez'an tuh x dpt digambarkan dek kata2 sprti kata trah "xdpt nk luahkan prasaan melalui ayat"...ha3 de mse kami masak2 lagi...tata uOls...daaa~~

--------spOnsOr-------
special thanks dedicated to:
1) kak cpah cOz sudi bwk cik reen g jimatekon @ econsave tOk bli brg mskkan...:)
2) fatien adibah @kosmet kami yg sudi teman cik reen g bli brg lame2
3) odah n nurul, bekalkan kami sbutir rice cOoker+pisau
4) kak aizah krn mnyumbangkan rice cOoker dan pisau, dan jd penasihat memasak kami
5) mel krn mnjdi pemantau kami.hehe
6) smua yg trlibat dlm mnjyakan prOgrm kami ini (sngt bajet, pooOOrrah)

-----sekian-----

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...